1985 – 1990

 

1985

Wijk in aan bouw

We zijn begonnen als bewonersbelangenvereniging 't Hof-Twijnmeer. In 1985 is de bouw van de Dreefhoef, Slothoef en Wan begonnen. 6 premie-B woningen, 7 premie-A woningen, 6 vrije sector woningen, 12 huurwoningen en 6 seniorenhuurwoningen.

1987

Kindercarnaval

In Gemonde is het traditie dat iedere wijk een kindercarnavalswagen bouwt. Eind 1986 is begonnen met de bouw van de kindercarnavalswagen genaamd 'De wijk in aanbouw'. Resultaat 4e prijs (van de 4 deelnemers).

Op een open plek in de wijk werd een bouwhal gemaakt van steigermateriaal en zeil.

Tot op heden wordt er ieder jaar nog fanatiek een kindercarnavalswagen gebouwd.

Er zijn door de jaren heen vele 1e prijzen gehaald. Niet alleen met de wagen, maar later ook met loopgroepen van de oudere jeugd en volwassenen in de wijk.

Sinterklaas

Rond sinterklaas kwamen we bij elkaar in Dorpshuis ‘De Kei’. Sinterklaas en een aantal pieten waren ook uitgenodigd. Het was een gezellig samenzijn met cadeautjes voor de kinderen.

1988

Carnaval

‘Sprookjes Kwartet’. We hebben daar de 4e prijs mee gewonnen.

1989

Carnaval

Er waren teveel kinderen om met 1 wagen mee te doen. Op het laatste moment hebben de mannen nog een 2e wagen gemaakt. ‘David de Kabouter’ was de wagen voor de jongste kinderen, daar zijn we 5e  mee geworden. De tweede wagen heette ’t HofKapel’, die wagen is 4e geworden.